Veel gestelde vragen

Zo weet je precies waar je aan toe bent

Reparatie

Je kan op verschillende manieren een reparatie aanmelden. Dit kan door op deze website een afspraak in te plannen. Te bellen voor een afspraak, of gewoon bij ons langs te komen. Let er wel op dat wanneer je langs komt het soms iets langer kan duren voordat je geholpen kan worden. Ook zijn wij afhankelijk van de voorraad van het betreffende onderdeel wat gerepareerd moet worden. 

Wij repareren alleen het onderdeel waarvoor je het toestel heb aangemeld. Heb je een Samsung Galaxy S10 met een barst in het scherm, dan zullen wij het display vervangen van je toestel. Heb je bijvoorbeeld ook problemen met opladen en dit wordt niet vermeld bij de reparatie, dan zullen wij dit niet maken tenzij je dit vermeld bij het aanmelden van de reparatie. 

Een smartphone reparatie duurt vaak minder dan een uur. Een tablet reparatie duurt vaak een dag. Reparatie tijden zijn soms afhankelijk van welke reparatie er uitgevoerd moet worden. Ook kan het zijn dat het op bepaalde momenten erg druk is in de winkel waardoor reparaties langer kunnen duren. Wij vermelden altijd de afhaal tijd wanneer je een reparatie komt inleveren bij ons. 

Wij repareren geen waterschade. Is je toestel in contact met vocht of water gekomen, raden wij vaak aan om over te gaan naar een ander of nieuw toestel. Andere reparatiebedrijven claimen waterschade te kunnen repareren, vaak is dit vragen om problemen. Vroeg of laat krijg je problemen met het apparaat waardoor het kan zijn dat je, je gegevens verliest op het apparaat.

Waar mogelijk repareren wij altijd met originele onderdelen. Deze onderdelen bepalen de kwaliteit en levensduur van je apparaat en wij vinden dat dit altijd origineel of de hoogst mogelijke kwaliteit moet zijn. Voor Samsung reparaties worden altijd originele onderdelen gebruikt. Voor reparaties van Apple worden er vaak Pulled of Refurbished onderdelen gebruikt. Dit houd in dat bijvoorbeeld displays van originele kwaliteit zijn, maar vaak een nieuw glas voor is gezet waardoor deze weer als nieuw is. Bij Pulled displays is het zelfs zo dat dit 100% originele onderdelen zijn en vaak van oudere iPhones zijn afgehaald (demo toestellen, defecte toestellen met bijvoorbeeld een beschadigd moederbord etc.) Wij werken dus niet met onderdelen die door een derde partij in elkaar zijn gezet. Hiervan kunnen wij de kwaliteit niet waarborgen. 

Garantie

Op het gerepareerde onderdeel geven wij een jaar garantie. Let op dat garantie geld door een technisch probleem aan het betreffende onderdeel wat voortkomt uit een productiefout vanuit de fabrikant. Gebruikersschade en vervolg schade zijn geen onderdeel van garantie evenals krasjes en andere uiterlijke beschadigingen. 

Garantie is een term waarbij een defect is ontstaan zonder schuld van de (eind) gebruiker. Hebben wij je display vervangen en na 1 val is je display weer defect valt dit helaas niet onder de garantie. 

Gevolgschade is een defect wat is ontstaan door een reparatie of een vervangen onderdeel. Dit zijn vaak lastige situaties. Doordat een onderdeel vervangen wordt, kunnen er andere onderdelen defect raken. Een voorbeeld kan zijn dat wanneer je een barst in je scherm heb zitten en je bijvoorbeeld je accu wil laten vervangen. Er is een risico dat wanneer je scherm van het toestel wordt gehaald, dit verder breekt en defect raakt. Dit is helaas een risico en zal zoveel mogelijk worden overlegd met de klant. Niet alle schade is direct zichtbaar waardoor het soms lastig is.

Wanneer wij je toestel repareren zal je eventuele fabrieksgarantie verlopen. Let op dat wanneer bijvoorbeeld het display van je telefoon gebarsten is, dit standaard ook al niet onder garantie van de fabrikant valt. Vaak zijn reparatiekosten via de fabrikant vele malen hoger dan bij ons. 

Verzekering

Uiteraard kunnen wij een offerte opmaken voor je verzekering. Wij rekenen hier €25,- voor. Wanneer de offerte is goedgekeurd door de verzekering en je het toestel bij ons laat repareren zullen deze kosten worden verrekend met de reparatieprijs. 

Onze klanten zijn meestal verzekerd bij Wert Garantie. In het verleden was dit Allianz, Enra of Geek Squad. Ben je verzekerd bij een van deze maatschappijen en heb je een lopende polis, dan kunnen wij direct je toestel herstellen. 

Bij de aanschaf van een nieuw apparaat kan je bij ons, direct een verzekering afsluiten bij Wert Garantie. 

Wanneer je toestel bij ons verzekerd is kunnen we vaak al binnen een uur je toestel gerepareerd hebben. In sommige gevallen hebben wij akkoord nodig vanuit de verzekering. In dit geval kan het 3-5 (werk) dagen duren voordat je toestel gerepareerd is. In de tussentijd kan je, mits mogelijk, je toestel gewoon blijven gebruiken.

Handig om te weten bij een reparatie:

Hoe lever ik mijn toestel in?

Het is handig als je toestel is opgeladen. Zo kunnen wij direct testen of je apparaat buiten het defect om, nog volledig functioneert. Wij repareren namelijk alleen het defect waarvoor je het apparaat komt inleveren! 

Moet ik een back-up van mijn data maken?

In de meeste gevallen behoud je altijd je data wanneer wij je toestel repareren. Wanneer data behoud niet mogelijk is en wij je toestel moeten resetten, zullen wij dit met je overleggen. 

Kunnen jullie codes en wachtwoorden herstellen?

Alle telefoons en tablets zijn vandaag de dag zo goed beveiligd dat wij pincodes, wachtwoorden en patronen niet kunnen herstellen. Kan je dus niet meer in je telefoon of tablet komen, dan kunnen wij dit helaas dus ook niet. 

Ik heb een screenprotector op mijn scherm zitten!

Wanneer wij je display vervangen kunnen wij helaas de screen -of glass protector niet overzetten op je nieuwe display. Uiteraard kan je bij ons wel direct een nieuwe protector aanschaffen zodat wij die er weer netjes op plakken.